Wie zijn we?

Bij de opkomst van het wielertoerisme (eind de jaren ‘60) werd er een wielertoeristenclub gesticht in Sint-Joris: de Sint-Joristrappers. In die tijd reden nogal wat zelfstandigen mee op zondagvoormiddag, veelal ook met een gewone fiets. Deze club was aangesloten met de Belgische wielerbond.

In de jaren ‘90 werden de activiteiten stopgezet wegens te weinig leden en teveel administratie. Toch bleven in de jaren daarna een aantal leden afspreken op zondag om samen tochtjes te fietsen.

Op een bepaald moment is er dan beslist om zelf een club op te richten. De overblijvers werden bestuurslid en we sloten ons aan bij de Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). Dit was in 1992. Wij hadden toen een 10-tal leden.

In 1995 hebben wij ons aangesloten bij de Belgische Bond voor Rijwieltoerisme (BBR) die later de Vlaamse Bond voor Rijwieltoerisme (VBR) geworden is. Ondertussen werken de VBR en de VWB samen.

Onze club is blijven groeien. De dag van vandaag hebben wij meer dan 150 leden, mede dankzij de gezinsformule van de VBR.